Om oss

Vi, Hans Tidblom och Gabriela Nyström Tidblom har jobbat i hotell/restaurangbranschen i många år.

Hans är från början konditor och jobbade bla. på Svenska Amerikalinjen i slutet på 50-talet.
Sedemera öppnade han Tidbloms Hotell på 1980 talet i Göteborg, drev sedan Henriksbergs Restaurang och Drivhus Cafét ett antal år.

Gabriela är barmästare i grunden och var med och öppnade det första Gothia Towers i Göteborg och arbetade inom SARA koncernen i flera år. Sedan egen företagare inom restaurangdatabranschen ett antal år.

I början på 1990 talet gjorde vi ett antal stora cateringuppdrag tillsammans, bl.a. Ryttar VM i Stockholm 1990, Bra Böckers 20 jubileum 1990 och Scandinavian Masters på Forsgården 1993

1994 fick vi erbjudande att öppna ny krog i Stadsmuseet i Göteborg och startade då Ostindiska Huset Krog & Café som vi drev till 1998. Därefter blev vi ”head huntade” till att ta över Barsebäck Golf & konferensrestauranger i Skåne efter Staffan Mannerström. Sagt och gjort, vi sålde krogarna i Göteborg och 1999 flyttade vi till Skåne.

Vi blev kvar på Barsebäck i 4 år, men kände att vi hellre ville ha ett eget hotell med konferensmöjligheter. Efter lite letade hittade vi Flygflottiljen F10 i Ängelholm som skulle läggas ner och där fanns redan ett hotell med 28 rum, fantastisk festvåning och konferenslokaler. Här öppnade vi Valhall Park Hotel & konferensanläggning 2003.

Vi byggde ut hotellet 2009 till 70 rum och fler konferenslokaler. Här blev vi kvar i 13 år och sålde hotellet i november 2016.  Vi hade även jobbat med vinimport sedan början av 2000-talet, i huvudsak till våra egna restauranger.
I samband med försäljningen förde vi över importlicensen till vårt nya bolag – Tidblom Group AB där säljer vi till restauranger samt arbetar med  vinprovningar över hela landet.
I vårt danska bolag Tidblom Wines säljer vi till privatpersoner i Sverige via distanshandel från vårt lager i Danmark. Vinerna levereras hem och vi betalar alkoholskatt och moms i Sverige.

Vi är medlemmar i Munskänkarna och Gabriela håller vinprovningar runt om i landet. Dessutom gör vi konsultarbeten/utbildningar inom branschen.

FACEBOOK:

Nu när hösten närmar sig får man ladda upp med lite goa röda viner. T.ex. Rainbow´s End Cabernet FrancKan beställas här; tidblomgroup.com/produkt/rainwows-end-cabernet-franc/#tidblomwines #tidblomgroup #sydafrikaviner ... See MoreSee Less
View on Facebook