Nu får vi in viner från RAINBOW`S END!

Rainbow’s End är beläget i närheten av Stellenbosch och startades av Jacques Malan runt millenieskiftet. Han var då 57 år och lämnade sitt tidigare arbete för att följa sin dröm, att odla vin. Rainbow’s End är ett namn som väcker många associationer, bland annat att ”efter regn kommer solsken” eller ”en kruka guld vid regnbågens slut”. I deras fall ligger löftet i platsens bördighet och klimat och det engagemang de lägger ner här. Målet de alltid har strävat efter är att hitta sin egen stil och karaktär på vinerna, det som är det helt unika med deras egendom. Jacques och hans båda söner, Anton, som är källarmästare, och Francois, vinodlare och vinmakare, arbetar mycket hantverksmässigt. Deras första vin, Rainbow’s End Shiraz, producerades 2002. Till en början gjordes inga stora investeringar, utan de jobbade med det de hade på egendomen.

Vingårdarna, som sträcker sig över 23 hektar, är belägna på höga sluttningar på upp till 540 m ö h vid Jonkershoek-berget. I dalen nedanför bergen finns bördiga och produktiva jordar, i det som kallas för Banghoek basin. Man använder minimalt med sulfiter och filterar inte sina viner innan buteljering, så dekantera gärna!

Rainbow´s end gör i huvudsak röda viner, inte minst mycket bra Merlot och Cabernet Franc som finns på flera topp restauranger i Sydafrika och de har fått flera utmärkelser av. bla. Robert Parker och i diverse vintävlingar. Gården är mycket vackert belägen upp i bergen och väl värt ett besök. Men man måste ringa och boka tid!

FB sida; https://www.facebook.com/rainbowsendwine